EN FR
 

Eeuwige Geloften 2019

Ranchi Provincie

Hartelijke gelukwensen aan onze zusters Prabha Horo, Sarojini Minj, Roshni Kerketta, Asunta Kujur, Shila Indwar, Martina Soren van de Ranchi Provincie en Rubita Narzary, Alice Chauhan, Susari Herenj van de Delhi Provincie, die hun Eeuwige Geloften aflegden op 14 december 2019 in het Nirmala College in aanwezigheid van Sr Mary Joseph, Provinciaal Overste van Ranchi en Sr Teresa Attumpuram, Provinciaal Overste van Delhi. Het was een vreugdevolle dag voor ons allemaal die getuigen waren van de toewijding van de zusters aan God en aan de Congregatie voor het leven.

JPEG - 8.9 MBOm 9u30 werd de viering ingeleid met de mooie dans door onze leerlingen internen en de negen jonge zusters die langzaam en plechtig volgden in processie met een lamp die ze op het altaar plaatsten. Sr. Albina Mundu, vormingsverantwoordelijke voor de Derdejaars richtte het woord tot de aanwezigen. De Aartsbisschop van Ranchi, Mgr Felix Toppo, s.j. ging voor in de Eucharistie samen met vele priesters. Hij gaf een inspirerende homilie, waarin hij de aandacht trok op de zin van de religieuze roeping en de totale toewijding aan God. Hij riep elke zuster op om Jezus als centrum van haar leven te nemen.

Sr Sushma Ekka, samen met enkele zusters en de leerlingen internen zongen prachtig, de zang gaf een extra betekenis aan de plechtigheid.
Vele familieleden en vrienden waren aanwezig bij dit belangrijk gebeuren. Zrs Teresa Thuan, Maria Loan en Maria Hanh, de drie Vietnamese zusters die met hen het derde jaar volgden in Ranchi, waren ook aanwezig om te delen in hun vreugde. Na de H. Communie sprak Sr Roshni Kerketta , één van de jong geprofesten, een dankwoord.

JPEG - 5.2 MB

Alle aanwezigen waardeerden de gastvrijheid van Sr Lidwin en de gemeenschap, ze genoten van de heerlijke lunch die was klaargemaakt. Het was echt een deugddoende verrassing tussen de vorige vieringen: gouden jubilea en de provinciale samenkomsten. Allen hadden zich honderdpercent ingezet voor deze onvergetelijke dag, een teken van verbondenheid en onvermoeibare dienstbaarheid.

De jong geprofesten trekken nu, vervuld van Gods Geest, uit naar hun nieuwe missie. We danken de Heer voor het geschenk van deze negen zusters aan de Kerk en aan onze Congregatie. We wensen en bidden dat ze ten volle mogen leven in vreugdevolle trouw aan de Heer en aan hun roeping.

 

Nieuws

De situatie in Sri Lanka

Nieuws uit Vietnam en Lubumbashi


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: