EN FR
 

Feestviering 24 juni 2020 in Muanda - Congo

Op de vooravond hielden we een bezinningsmoment.

We werden wakker in een opgetogen sfeer. Alles was mooi. Vogels zongen en wij zongen mee om Gods grootheid en liefde te loven. 24 juni is een grote dag voor onze Congregatie. We herdenken immers de dood van onze geliefde Stichter Petrus Jozef Triest.

Al enkele jaren in de Republiek Congo – speciaal in de Provincie St.-Bernard – worden op deze dag de eerste geloften afgelegd van de novicen die hun vormingsperiode afsluiten, en de vernieuwing van de geloften van de jonge zusters in verschillende gemeenschappen. Vermits de Congolese bevolking vanaf 19 maart 2020 ook de maatregelen moeten volgen en binnen blijven omwille van de Covid-19 en het gevaar van de pandemie, werd de viering in elke gemeenschap volgens eigen initiatief en mogelijkheid geregeld.

Dit verliep in onze communiteit Notre Dame d’Afrique in Muanda-Mer op de volgende wijze:

Het begon met een plechtige Eucharistieviering om de Heer te danken voor de genade van onze religieuze roeping. Elke zuster herdacht het aantal jaren van haar ZLJM zijn: 61 jaar voor Sr Christiane KAPINGA – 53 jaar voor Sr Elisabeth ONGADI – 36 jaar voor Sr Scholastique NGALULA – 30 jaar voor Sr Jacqueline MVIKA – 29 jaar voor Sr Jeanne Claudine MBUYI – 12 jaar voor Sr Marcelline MAMBWE – 11 jaar voor Sr M. Reine BOKWE – 8 jaar voor Sr Ivonne KUNDJI – en Sr Madeleine MBIDI heeft haar geloften vernieuwd voor één jaar. Er waren drie priesters aan het altaar.

Onmiddellijk na de Mis gingen we naar het ontbijt. Om 13h30 was een feestmaal klaar voor de zusters en voor de parochiepriesters en verantwoordelijken van het hospitaal. Het was wel degelijk een feest al verliep alles volgens de strikte regels van de overheden. Want de verspreiding van het virus willen we alleszins vermijden.

En toch was er grote vreugde en dankbaarheid in ons hart.

 

Zr Marcelline MAMBWE


Nieuws

Week Laudato Si’ 2022

Nieuws uit het Generalaat


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: