EN FR
 

Eeuwige geloften - Regio Onze-Lieve-Vrouw van La Vang, Vietnam

10/10/2020

Verbonden met de wereldgemeenschap van ZLJM dankt de Vietnamese regio Onze-Lieve-Vrouw van La Vang de almachtige God die ons zo rijkelijk heeft gezegend. Ons, dat zijn zusters Teresa Thuận, Maria Hạnh en Maria Loan, die op 10 oktober 2020 ons levenslange ja aan God hebben gegeven.

Deze genaderijke dag waarop we onze eeuwige geloften uitspraken is een mijlpaal in ons leven als religieuze. Terugblikkend op de weg die we tot hiertoe aflegden, beseffen we dat de Heer ons altijd liefdevol heeft omarmd en terzijde gestaan. Zijn liefde ervaarden we ook door de liefde van de zusters en alle kansen die ons tijdens onze vorming werden gegeven. Deze gezegende dag, met alle liefde die ons omringde, steun door gebed en wensen uit alle hoeken van de wereld, zullen we nooit vergeten.

De goed georganiseerde viering met een zinvolle liturgie verliep in een sfeer van gebed en dankbaarheid. De eucharistieviering van halftien werd voorgegaan door Mgr. Louis Nguyen Anh Tuan, hulpbisschop van het aartsbisdom Saigon. In zijn homilie stond hij stil bij de betekenis van een eeuwige professie en zei dat dit verbond vruchten moet dragen zoals de ranken van de wijnstok. Alleen als wij steeds in Zijn liefde blijven, zullen we met ons leven getuigen van Zijn oneindige liefde en van Zijn barmhartigheid voor de wereld.

Na de eucharistie was iedereen van harte uitgenodigd op het vriendenmaal in de parochiezaal. We hebben genoten van het lekkere eten en een mooi podiumprogramma. Als de dag zo voorspoedig is verlopen, is dit dankzij de samenwerking, met inzet van tijd en energie, van alle leden van de regio.

Daarom willen we onze regionale overste zuster Suman Anima Toppo, de regionale raad en alle zusters, postulanten en aspiranten danken dat ze deze onvergetelijke dag voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Zr. Maria PHAM Thi Phuong Loan

Video van de eeuwige geloften :


Nieuws

Week Laudato Si’ 2022

Nieuws uit het Generalaat


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: