EN FR
 

Eerste geloften in het inter-Aziatisch noviciaat , Philippines

15/10/2020

Hoe heerlijk is het te weten dat je aan het eind van de reis in de handen van de Pottenbakker bent! Na jarenlang door God te zijn gekneed getuigen wij: ‘Groot is de Heer, hem komt alle lof toe en zijn grootheid is niet te doorgronden’ (Psalm 145,3).

Het was de bedoeling dat wij onze eerste geloften zouden afleggen samen met de drie Vietnamese zusters die zich voorbereidden op hun eeuwige geloften. We keken ernaar uit om samen met hen onze toewijding aan de Heer als ZLJM te vieren. Op die grote dag zouden familie en vrienden met ons mee vieren en danken. Hoeveel keer hebben we niet geprobeerd naar Vietnam terug te reizen, maar vanwege de reisbeperkingen door corona lukte het nooit. Dit maakte ons echt verdrietig.

In die omstandigheden gaf de algemeen overste, zuster Sr. Lucy Jacob, ons de toestemming onze geloften af te leggen in het inter-Aziatisch noviciaat en de gemeenschap van het noviciaat heeft alles voor het feest besproken, gepland en georganiseerd. In al deze activiteiten en hun harde werk mochten we hun vreugde en teamgeest ervaren. Deze gedeelde inspanning stak ons een hart onder de riem.

We hebben het zinvolle avondgebed van 14 oktober 2020 rond de pottenbakker en de klei zeer gewaardeerd en nog veel meer de viering van 15 oktober. Pastoor Alvin Chavez ging voor in de eucharistieviering en drie paters van naburige gemeenschappen concelebreerden. Onze roeping is een gave van God. Ze zal opbloeien waar we worden geplant en blij getuigen van Gods barmhartigheid en liefde.

We hebben genoten van de mooie versiering van het huis, het eten, de opvoeringen en nog veel meer. Het was een vreugdevolle dag, maar toch misten we onze zusters en onze geliefden in Vietnam. De zustergemeenschap is onze familie, en alle aanwezige gasten waren onze vader, moeder, broers en zussen. Hun waardering, wensen en aanmoedigingen maakten ons hart warm, hun aanwezigheid was een balsem voor het hart.

We zijn God echt dankbaar dat hij ons heeft geroepen en alle zusters en jongere novicen dat ze ons zo’n gedenkwaardige professiedag bezorgd hebben. We willen ze allemaal van harte danken, speciaal de zusters van Legaspi die naar het feest gekomen zijn ondanks de verre reis met alle gevaren en moeilijkheden onderweg. We smeken Gods zegeningen over hen af en vragen hem hun de nodige genade te verlenen om Jezus’ zending op aarde te kunnen vervullen.

Zrs. Teresa NGUYỄN Thị Thủy en Anna LÊ Thị Thúy


Nieuws

Week Laudato Si’ 2022

Nieuws uit het Generalaat


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: