EN FR
 

D.R. Congo – Eeuwige geloften

07/11/2020

Op het eind van de voorbereidingsperiode op hun eeuwige geloften bevonden de jonge zusters van de Sint-Bernardusprovincie zich verspreid over de Sint-Vincentiusprovincie. De covid-19-pandemie had alle plannen in de war gestuurd. Ze vroegen zich angstig af hoe dit zou aflopen. Nadat op 15 augustus de lockdown eindelijk werd opgeheven, zijn ze op 17 augustus naar Kinshasa gereisd. Opgelucht; maar ongeduldig uitkijkend naar het antwoord van het generalaat.

Aangezien ze in Lubumbashi negatief getest hadden op corona mochten ze voor tien dagen naar hun familie. Op 20 augustus kreeg ieder van hen haar benoemingsbrief en vervolgens zijn ze naar hun nieuwe kloostergemeenschappen gegaan. Dit hele gebeuren heeft hen geleerd geduldig vol te houden en te vertrouwen op de Voorzienigheid. Ondertussen bereidden ze zich voor op de grote dag. Begin september kwam dan het bevrijdende antwoord van het generalaat: allen werden tot de eeuwige professie toegelaten. De week voor de professie was hectisch wegens alle voorbereidselen voor het feest.

De grote dag, 7 november 2020, begon met een eucharistieviering voorgegaan door de bisschop van Kinshasa, kardinaal Fridolin Ambongo. Die werd met grote luister ontvangen, want het was zijn eerste bezoek aan deze parochie. De plechtigheid duurde drieënhalf uur, maar de vreugde was zo groot dat niemand de vermoeidheid voelde. Tegelijk hebben we de jubileums gevierd van zusters Antonia Tshibombo (70 jaar), Marie Esther Mianda en Marie Josée Lusakueno (25 jaar).

De feestmaaltijd werd gedeeld met alle genodigden.

JPEG - 91.9 kb

Van links naar rechts: zr. Emilie Keboka Vadiambu, zr. Flosine Modiri Ashobuna, zr. Honorine Bwese Mandjoko (Sint-Vincentiusprovincie), zr. Espérance Elisabeth Malanda Futi, zr. Germaine Kuyinu Nkembisila, zr. Aimée Mavula Kaba

Gehurkt: zr. Joséphine Mbongata Makashi (Sint-Vincentiusprovincie)

Zr. Marie-Madeleine Mujinga

Nieuws

Eeuwige Geloften van Zr Charitine Impuhwe in Gent

Zalig feest van het Heilig Hart !


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: