EN FR
 

Echo

JPEG - 29.2 kb

* Op 4 februari vierde de gemeenschap van het Generalaat de 73e verjaardag van de onafhankelijkheid van Sri Lanka. Op 4 februari werdPNG - 485.4 kb Sri Lanka onafhankelijk van de Britse kolonisatie. ‘s Morgens baden wij een aangepast en betekenisvol gebed, in het bijzonder voor het volk en de regering van het land. ’s Avonds stelde sr. Deepthika de geschiedenis en de cultuur van Sri Lanka voor aan de hand van een Power Point presentatie. Dit was zowel interessant als leerrijk.

* Zoals u weet is reizen omwille van het coronavirus ingeperkt en hebben we andere wegen gevonden om verbonden te blijven met elkaar en onze zending verder te kunnen vervullen. Sr. Lucy voerde haar “canonieke bezoeken” van provincies en regio’s online uit. In februari-maart waren de zusters uit Sri Lanka aan de beurt. Voor vele zusters was dit een nieuwe ervaring. Het was wennen maar geleidelijk ging het beter en beter en waren zij blij het gebruik van een nieuwe technologie geleerd te hebben.

* 2 februari is, zoals jullie weten de dag van het Godgewijde Leven in de Kerk. Wij vierden deze dag eenvoudig en vreugdevol in onze gemeenschap. We hadden het voorrecht om Eucharistie te kunnen vieren in de gemeenschap. Deze was voorgegaan door onze pastoor. In processie met brandende kaarsen als getuigenis, kwamen we de kapel binnen. We vertrouwden alle godgewijde personen, vooral de Zusters van Liefde toe aan God.

* Mevrouw Hilde Baccarne van het secretariaat ging met pensioen op 2PNG - 1.6 Mb5 februari 2021. gedurende 15 jaar werkte zij in het secretariaat van het Generalaat. De gemeenschap organiseerde op de avond van de 24e een eenvoudig afscheid. Zr. Lucy en zr. Kim Chi dankten haar met woorden van waardering en dank voor haar werk. Samen met Hilde werd het een gezellig samenzijn. De congregatie is dankbaar voor haar onbaatzuchtige dienstbaarheid op het secretariaat. 

* Eindelijk, na lange tijd konden zr. Sushila Toppo en zr. Noreen Fazal naar ons toekomen om een tijdje met ons door te brengen. Hun aanwezigheid op de verjaardag van sr. Rosily bracht extra vreugde. Tijdens hun verblijf hielpen zij zr. Kim Chi met enkele taken in het secretariaat. Voor hen was een eerste treinreis van Gent naar Brussel een unieke ervaring, want: de eerste keer! Meer en meer raken zij vertrouwde met België.

* Zr. Yvonne Ngomba Lukusa uit Rwanda en zr. Teresa Xuan van O.L.Vrouw van Lavang, Vietnam volgen een online programma uit Rome voor Vormingsverantwoordelijken. Dit programma begon in Februari 2021. Zij volgden dit programma respectievelijk vanuit Nyamata, het vice-provinciaal huis in Rwanda voor zr. Yvonne en vanuit Place Huise in Ho Chi Minh City, Vietnam, voor zr. Xuan.

* Zr. Fatima Peiris van het Internationaal Aziatisch Noviciaat, Z. Pratima Kujur uit de Delhi provincie, Sr. Noreen Peter en zr. Rufina Fayaz uit Pakistan en zr. Suman Toppo uit Vietnam genieten eveneens van online vormingsprogramma’s die door het Emmaüs Centrum in de Filippijnen worden georganiseerd.

* Zr. Suzy Spaenhoven van de regio Mali, kwam in België toe op 21 maart voor haar verlof. We wensen haar een aangenaam en gelukkig verblijf in België.

* Zoals vele andere landen is België opnieuw geconfronteerd met een golf van Covid 19. We zitten nu in de derde golf. Als gevolg hiervan zijn er nieuwe beperkende maatregelen in het land.

* Een na een worden de leden van de gemeenschap van het Generalaat gevaccineerd. Bij ontvangst van de uitnodiging moeten wij een digitale afspraak maken in een van de vele vaccinatie centra hier in Brussel.

* Ondanks alle beperkingen hebben we het voorrecht om de diensten van de Goede week in eigen kapel te kunnen vieren. Onze pastoor, een ware herder, komt vijf keer per week Eucharistie vieren. Twee andere priesters komen de andere dagen.

Ondanks het feit dat we voor een tweede maal Pasen moeten vieren onder “lockdown”, haalt de geest van Pasen het op alle beperkende maatregelen.

 

Wij wensen jullie daarom de genade van dit grote feest:

LIEFDE, VREDE, VREUGDE

 

ZALIG PAASFEEST!

JPEG - 19.9 kb


Nieuws

Professie in Rwanda

Eeuwige Geloften in India


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: