EN FR
 

Corona in India

Brussel, 26 april 2021

Beste zusters,

Meerderen onder jullie hebben naar nieuws gevraagd i.v.m. de situatie in India. We krijgen de verzekering dat jullie bidden voor het land en bijzonder voor onze zusters in de provincies Ranchi en Delhi. Alleszins ben ik jullie dankbaar voor het meeleven.

Ik heb geen inzicht in de statistieken van de pandemische situatie in het land. De media is er vol van zodat jullie goed geïnformeerd kunnen zijn.

Als we voortgaan op het nieuws dat ons bereikt uit beide provincies weten we dat onze zusters een heel moeilijke periode doormaken, wat te begrijpen is. Het plotse heengaan van Sr Crescentia Xalxo en Sr Lidwin-Mary Rodrigues, zo vlug na elkaar, was een harde slag voor iedereen. In beide provincies wordt dit verlies uitzonderlijk pijnlijk aangevoeld. Al werden meerdere zusters in de communiteiten positief getest; de symptomen zijn veeleer mild en de zusters zijn stilaan aan de beterhand.

Onze zusters in Mercy Hospital in Jamshedpur beleven de dagelijkse realiteit van de toenemende gevallen van Covid-19. Men is niet in staat de nodige zorgen te bieden aan hen die naar het hospitaal komen voor behandeling.

De verslechterende situatie in het land is zowel beangstigend als alarmerend voor iedereen: snelle toename van besmettingen; opname in het hospitaal; overlijdens; onvoldoende middelen voor verzorging; uitgeputte verplegers/ verzorgsters; een regering die meer bezorgd is voor de eigen agenda… Het is rampzalig!

Ik hoef niet te zeggen hoezeer dit alles ons treft. Alleen de Heer weet waarom dit alles gebeurt. We vertrouwen ons vooral toe aan Hem en aan elkaar in deze crisis en bidden om sterkte en moed om hoopvol te blijven.

Met genegen groeten,

Zuster Lucy Jacob

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nieuws

Eeuwige Geloften van Zr Charitine Impuhwe in Gent

Zalig feest van het Heilig Hart !


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: