EN FR
 

De onrustbarende verspreiding van Covid-19 in India…

30/04/2021

(De Indische regering heeft een verbod uitgevaardigd tegen het verspreiden van nieuws over de situatie van de pandemie in het land, behalve door de autoriteiten. Zo kunnen onze zusters niet om het even wat schrijven. Het volgende is een uittreksel van een brief die juist vóór het verbod gestuurd werd door Sr Mary Joseph, Provinciaal Overste van Ranchi.)

“Terwijl ik me juist neerzet om een paar woorden te schrijven over de tweede golf van Covid-19 en de negatieve gevolgen voor het leven van de mensen in India, word ik voortdurend gestoord door het geluid van de sirenes van de ziekenwagens op de weg die de zieken wegbrengen uit of naar het hospitaal, om ergens te worden opgenomen voor verzorging.

De situatie wordt erger en erger. Het aantal besmettingen neemt steeds toe en de ziekenhuizen worden overspoeld, bedden zijn niet meer beschikbaar en geneesmiddelen vindt men niet meer bij de medische reserves; zuurstof ontbreekt… Verantwoordelijken doen wat ze kunnen maar krijgen de zorg niet meer onder controle. In vergelijking met de eerste golf is de tweede golf nog dodelijker en het sterftecijfer is enorm. Als we luisteren naar de berichten of de beelden zien op de televisie roepen we de Heer om hulp voor de wereld.

Het heengaan van onze twee zusters in twee dagen tijd, slachtoffers van Covid, heeft ons geschokt. Te midden van het leed, het verdriet, de onzekerheid en de angst, realiseren we ons, dat niets ter wereld ons kan redden… alleen God! God heeft een bedoeling.

Op dit ogenblik vertrouwen we op de woorden van de psalmist: De Heer is nabij voor gebroken harten, Hij redt hen uit de nood.(Ps. 34, 18) We vinden troost in (Openb. 21,4) Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen.

We danken al onze ZLJM in de wereld, die met ons verbonden zijn in deze pijnlijke situatie van het leven in onze provincies. We zijn ons dankbaar bewust van jullie meeleven: jullie zorg die jullie uitdrukken in jullie berichten, boodschappen en woorden van troost. Moge God jullie zegenen en behoeden.”Nieuws

Eeuwige Geloften van Zr Charitine Impuhwe in Gent

Zalig feest van het Heilig Hart !


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: