EN FR
 

Recent nieuws: even een terugblik

03/07/2021

  • Eerste geloften

Mali: Op 20 juni spraken de novicen Régine Ndaye en Julienne Tumone van het Internationaal Afrikaans Noviciaat hun Eerste Geloften uit. Na een korte vakantie in hun biologische familie in Congo keren ze terug naar Mali als leden van de Regio Mali.

 

Congo: Dan was het de beurt aan het Noviciaat “Mère Hostia”, Kimpese in de Provincie St.-Bernard. Op 24 juni legden vier novicen van de St.Bernard provincie en één novice van de St.-Vincent provincie hun Eerste Geloften af.

 

Rwanda: de Vice-provincie Rwanda is gezegend met twee nieuwe leden door de Geloften : Francine Mukanyandwi en Janviere Uwimani.

 

Ranchi : Vier novicen - Beronica Hembrom, Arti Soreng, Mary Suman Toppo en Anshu Lakra - van de provincie Ranchi legden op 3 juli hun eerste geloften af in Ashadeep, SCJM Novitiate, Hulhundu. De zusters van Fatima Convent en Sneh Sadan, Hulhundu waren aanwezig bij deze vreugdevolle gebeurtenis.

Video of the profession : 

 

Met vreugde en dankbaarheid heten wij allen welkom in onze ZLJM-familie. We wensen hun geluk voor hun edelmoedig antwoord aan de Heer. Mogen allen bloeien in de geest van het ZLJM-charisma!

  • Deze week vierden we ook het zilveren jubileum van Sr Joséphine Mavanga van Regio Mali. We danken God voor al wat Hij door haar tot stand bracht in de Congregatie en in de wereld. We feliciteren haar en wensen haar nog vele vruchtbare jaren in de toekomst.

 

  • We zeggen God dank voor het herstel van Sr Yvonne Lukusa; de zuster verantwoordelijke voor de vorming in de Vice-provincie Rwanda, na een geneeskundige ingreep van een ernstige hersen-aneurisme.
  • We voelen ons verbonden met de zusters in Pakistan die als één gemeenschap een on-line retraite volgen. We wensen hun een rijke ervaring met de Heer en met elkaar.
  • Generalaat – België

JPEG - 398.1 kb

Op 30 juni werd de 61e Dag van de Onafhankelijkheid van Congo herdacht. De gemeenschap van het generalaat organiseerden een mooie gebedsviering. Op Congolese wijze volgde een lekker maal, klaargemaakt door Sr Cécile en Sr Angélique. Een culturele avond bracht ons naar Congo met zijn natuurlijke schoonheid en ritmische dansen.

In Mali werd het benoemingsproces in gang gezet. De Algemene Raad is ondergedompeld in de onderscheidingsprocedure. We rekenen op jullie gebed tijdens dit belangrijk moment in de Regio.

België is momenteel in vakantiestemming. De covid-beperkingen zijn versoepeld en iedereen voelt zich opgetogen en bevrijd. Men geniet van zonneschijn, frisse lucht en zeewater aan de kust. Kerken zijn weer open en liturgische vieringen mogen weer bijgewoond worden, ook al blijven er nog enkele beperkingen.

De Europese voetbalmatchen werden hernomen. De “Rode Duivels” zijn door iedereen gekend en er wordt in de voetbalwereld rekening gehouden met de ploeg. Ze hopen natuurlijk op de eindoverwinning, al kan er nog wel een kink in de kabel komen. Wie weet???Nieuws

Eeuwige Geloften van Zr Charitine Impuhwe in Gent

Zalig feest van het Heilig Hart !


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: