EN FR
 

Recent nieuws

17/07/2021

Professie

  • De zusters junioren van de provincies Ranchi en Delhi zijn samen in Dalhousie (prov. Delhi) om aan hun derde-jaar te beginnen onder leiding van Zr. Moly Augustine Vayukatt, in voorbereiding op hun eeuwige geloften later dit jaar. Ze zijn met veertien: tien uit Ranchi en vier uit Delhi. We wensen hun samen een deugddoende en rijke ervaring.
  •  

  • Onze hartelijke felicitaties aan onze vier novicen van de Delhi-provincie, die vandaag hun eerste geloften hebben uitgesproken. We heten hen welkom in de wijngaard van de Heer en we bevelen hun toewijding aan de goddelijke voorzienigheid en aan Maria, onze Moeder. Het zijn: Tamanna Bhatti, Jobita Tirkey, Mary Grace Xaxa en Promilla Ekka.

 

Video van de eerste geloften :

 

Pakistan (ingezonden door Zr. Maria Shaukat)

Cérémonie d’accueil (cérémonie de la coupe de cheveux)

In juni bereikt de warmte z’n hoogtepunt, maar tijdens de derde week van de maand hebben wij het minder gevoeld, want wij waren druk bezig met de voorbereiding van de receptie voor de eerste Geloften van onze novicen Anum Saleem, Anita Nasir, Soha Shaukat en Roma Kanwal.

Op 22 juni 2021, vooravond van de professie had de eerste symbolische ceremonie plaats: het knippen van de haren. Dit is het symbool van de offergave van de vrouwelijke schoonheid. De novicen hadden een prachtig versierd kapsel, de “Paranda”. Dan ontvingen ze rode sluiers en werden ze naar de kapel gebracht, het paleis van hun Koning Jezus. Ze waren vergezeld door de vormingsgemeenschap, terwijl ze psalm 45 zongen.

Het provinciaal team en de zusters van de gemeenschap van Lahore onthaalden hen vreugdevol aan de deur van de kapel. Ze kwamen samen binnen voor het avondprogramma.

Eerste geloften van Zusters Anum, Anita, Soha en Roma (23 juni 2021)

Het was een gelukkige dag voor onze congregatie en vooral voor onze Provincie Pakistan, toen onze vier novicen zich toewijdden aan de Heer. Zijne Excellentie Bisschop Sebastian Francis Shaw ging voor in de Eucharistie en een 12-tal priesters concelebreerden. Talrijke zusters uit andere congregaties en Broeders van Liefde waren eveneens aanwezig voor de plechtigheid. De plechtigheid begon om 17u30. De ouders van de vier novicen begeleidden hun dochters naar het altaar om hen toe te wijden aan de Heer. Het was een ontroerend ogenblik. Het koor, onder leiding van Sr Maggie Yaqub zong mooie hymnen rond het thema “Kom, en volg Mij!”. De Bisschop gaf een mooie homilie, waarin hij ons inspireerde en bemoedigde om trouw te zijn en Christus te volgen en te getuigen van de waarden van het Evangelie.

Alle zusters van de congregatie hebben met vreugde de pas geprofeste zusters ontvangen, ze werden omhangen met bloemenkransen volgens de culturele gebruiken. Op het einde van de Mis sprak één van de pas geprofeste jongeren , Sr Anum een dankwoord uit in naam van ieder van hen. Ze nodigde alle aanwezigen uit voor de heerlijke maaltijd in de tuin van het klooster.

Na de viering gingen de nieuwe zusters van Liefde mee met hun familie om twee weken bij hen te zijn.

 

JPEG - 199.9 kb

Sr Soha, Sr Anum, Sr Roma et Sr Anita

Internationale Gemeenschap

Het lange wachten op de komst van de Afrikaanse leden voor de internationale gemeenschap is gedeeltelijk beantwoord door de aankomst van Sr Charitine Impuwhe van de Vice-provincie Rwanda op 15 juli. De gemeenschap van het Generalaat heeft haar warm onthaald. We hopen ook dat het vierde lid weldra zal toekomen zodat de gemeenschap volledig zal zijn.

 

Overstromingen

  • België is getroffen door een zondvloed in Wallonië, Limburg en elders, als gevolg van overvloedige regens deze laatste tijd. Er werden reeds een twintigtal doden geteld en nog evenveel vermisten. Enkele streken zijn meer getroffen dan andere, vooral de provincies Namen en Luxemburg. Een groot deel van Wallonië is er erg aan toe. We vertrouwen alle slachtoffers toe aan de Heer.
  • De situatie is niet slechts zo in België, maar eveneens in de buurlanden, vooral Duitsland, waar meer dan 100 slachtoffers zijn geteld. En veraf veroorzaken de moessonregens grote schade in India en Sri Lanka.

Coronacrisis

Het virus is niet gehaast om te vertrekken. Het aantal besmettingen stijgt hier in België evenals in andere landen waar ZLJM aanwezig zijn, zoals in Vietnam, Rwanda, Sri Lanka, India...Nieuws

Professie in Rwanda

Eeuwige Geloften in India


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: