EN FR
 

Nieuws van de week

30/10/2021

  • Zr. Lucy Jacob kon in oktober haar canoniek bezoek brengen aan de Belgische Zuidprovincie. De zusters waren erg blij met haar bezoek aan de Provincie.
  • Zr. Noëlla Mokola, uit de Provincie St. Bernard, heeft op 17/10/2021 haar eeuwige geloften afgelegd in de Centraal Afrikaanse Republiek. Wij bieden haar onze hartelijke en oprechte felicitaties aan en heten haar van harte welkom in de grote familie van de SCJM. Moge de Heer haar sterken om in zijn voetsporen te treden.

 

  • Zr. Sylvia Chabala van de communiteit van het generalaat was naar Zambia gegaan voor de begrafenis van haar lieve vader, die op 9 september overleed. Op 13 oktober 2021 kwam zij terug naar het generalaat. Wij wensen haar veel moed toe om deze pijnlijke scheiding te boven te komen.
  • De leden van de gemeenschap van het generalaat volgen nu hun retraite. Zr. Kim-Chi Duong heeft haar 8-daagse retraite in de communiteit voltooid. Wij bieden haar onze hartelijke gelukwensen aan. Zr. Valsam Jose en Zr. Rosily Mathew zijn bezig met hun retraite in Saint-Servais in de Belgische Zuidprovincie. Wij wensen hen een vruchtbare tijd in intimiteit met de Heer.
  • De drie leden van de Internationale Gemeenschap bereiden zich voor om de communiteit van Melle te verlaten en naar Gent, ons Moederklooster, te gaan, waar ze zullen beginnen wennen aan hun nieuwe omgeving. We wachten nog op de komst van het vierde lid uit de D.R. Congo. De officiële opening van de Internationale Gemeenschap zal plaatsvinden wanneer alle leden er zijn.
  • Op dit ogenblik vecht België tegen de herfstgolf van de Corona. De besmettingen en hospitalisaties nemen toe en vele beschermingsmaatregelen worden opnieuw ingevoerd. Het is nu verplicht om het inentingsbewijs bij zich te hebben als men ergens binnen gaat of zich verplaatst.
  • De herfst, het "seizoen van de nevels en de zachte vruchtbaarheid" is aangebroken! De natuur trekt een zeer aantrekkelijk en kleurrijk gewaad aan, ondanks alle schade die wij mensen haar toebrengen. De dagen worden korter en de nachten langer en donkerder, en de temperatuur wordt met de dag koeler.

 Nieuws

Week Laudato Si’ 2022

Nieuws uit het Generalaat


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: