EN FR
 

Recent nieuws uit het generalaat

15 November 2021

  • 4 november – Stichtings-dag!

De dag voordien brachten we door vóór het H. Sacrament in dankbaarheid voor de talloze zegeningen die we beleefden tijdens de voorbije 218 jaren sedert onze stichting en in vertrouwen op de blijvende zegen voor ieder van ons in de Congregatie.

  • Op de dag zelf hadden we het genoegen samen door te brengen met Zuster Marie Inès Palmaerts. Zr Inès behoort tot de Contemplatieve Orde van de Carmel.

Momenteel is zij lid van de gemeenschap naast ons Generalaat. Vroeger was zij ZLJM en nu vierde zij haar diamanten jubileum. Onze congregatie heeft nog steeds een plaatsje in haar hart. Voor de gelegenheid nodigden we haar uit voor de Stichtings-dag. Met de toestemming van haar priorin was ze bij ons voor de maaltijd. Heel enthousiast wist ze herinneringen te vertellen over die vroegere periode!

JPEG - 235.3 kb

En ’s avonds kwam Pr. Michel Christiaens na de Eucharistieviering bij ons aan tafel. Voor hem was het een gelegenheid om onze Congregatie wat beter te leren kennen.

  • Heel vlug na de viering van onze Stichtings-dag werd het werk voor de leden van het Algemeen Bestuur weer opgenomen: het benoemingsproces voor het nieuw bestuurs-team in Rwanda, de Vice-provincie van Onze Lieve Vrouw van Kibeho. Zrs Cécile Ndaya en Angélique Dikete werden afgevaardigd om dit proces te begeleiden.

    Er is nu een nieuw team in de Vice- provincie: Sr Mary Paul Vadassery als Vice-provinciaal en Sr Athanasie Mukangoga en Sr Yvonne Ngomba Lukusa als raadsleden. In de avond van 11 november werden ze on-line geïnstalleerd. We danken hen voor hun edelmoedig jawoord aan de Heer in dienst van de Vice-provincie en de Congregatie.

    Moge de Heer hen begeleiden in hun opdracht voor het beleid!

 

Van links naar rechts : Zr. Athanasie Mukangoga, Zr. Mary Paul Vadassery en Zr. Yvonne Ngomba Lukusa

  • De dreiging van de pandemie in België is nog niet voorbij, er blijven nog heel wat beperkingen en voorzichtigheid blijft van belang, toch kunnen wij ons gemakkelijker bewegen. Vanaf vandaag begint Zr. Lucy Jacob met haar canoniek bezoek in de Nederlandstalige Provincie. Laten we, samen met haar, ons verbonden voelen in gebed met de zusters in de Provincie.
  • Zr. Roshni maakt zich klaar om naar India te gaan om haar vader te bezoeken, die zwaar ziek is geweest. Ondertussen bereiden de anderen zich voor om hun jaarlijkse retraite te beleven. Ze worden daarvoor onthaald in de gemeenschap van Ave Maria in Saint-Servais (Belgische Zuidprovincie).


Nieuws

Week Laudato Si’ 2022

Nieuws uit het Generalaat


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: