EN FR
 

Recent nieuws

December 2021

  • Het canoniek bezoek van Zr. Lucy Jacob in de Nederlandstalige Provincie was een genade voor de zusters van de provincie alsook voor haarzelf. Zr. Lucy is terug in het generalaat waar ze hartelijk werd onthaald door haar medezusters en waar een hele stapel werk op haar lag te wachten!
  • Eeuwige Geloften
  • Wij feliciteren onze dierbare zusters Roshanthini Mariyathas, Jeyalini Philipneris en Nilushi Wijesooriya, uit de provincie Sri Lanka, die op 4 december hun eeuwige geloften zijn aangegaan in de St Theresiakerk in Thimbirigasyaya. De hoofdcelebrant was Rev. Fr. Joseph Jeyaseelan, CMF, die ook een inspirerende preek hield. Enkele ZLJM en de families van de zusters waren bij de viering aanwezig.


Van links naar rechts : Zusters Roshanthini Mariyathas, Nilushi Wijesooriya en Jeyalini Philipneris

 
  • 8 december was een hoogdag voor de zusters van de Delhi-provincie, waar 4 jonge zusters – Zusters Meenu Sidhu, Rose Mary Ekka, Juhi Gulab Xalxo en Asha Priya Titkey hun eeuwige geloften aflegden in de kapel van het H.Hart-klooster in Amritsar. Eerwaarde Heer Agnelo Rufino Gracias, Apostolisch Administrator van het bisdom Jalandhar was hoofdcelebrant in de viering. We wensen de jong- geprofesten geluk en bidden dat de Heer hen mag begeleiden in hun toewijding.


Van links naar rechts : Zusters Meenu Sidhu, Rose Mary Ekka, Juhi Gulab Xalxo en Asha Priya Tirkey

Klik op deze link om de video van de eeuwige geloften te bekijken.

  • Op dezelfde dag was er ook feest in Hinoo, waar tien zusters van de Ranchi-provincie geloften uitspraken tijdens de plechtige Eucharistieviering, voorgegaan door de Hulpbisschop van het Aartsbisdom Ranchi, Mgr Theodore Mascarenhas: Zusters Alka Bara, Rita Toppo, Kiran Baa, Renu Pushpa Lakra, Basanti Kandulna, Sunita Murmu, Maria Goreti Kerketta, Santrima Lakra, Shalini Minj en Promila Samad. Ook voor hen wensen we geluk! Moge God hen allen zegenen!

PNG - 4 Mb

  • Zusters Angélique Dikete en Cécile Ndaya zijn momenteel in de Provincie St.-Vincent de Paul in Congo om de zusters van de provincie te begeleiden bij de onderscheiding voor de benoeming van een nieuw leiderschapsteam. Ze zullen er tot 5 januari 2022 verblijven. We rekenen op het vertrouwend gebed van alle zusters tijdens deze belangrijke periode in het leven van de Congregatie.
  • Zr. Roshni Barla kwam veilig terug in Brussel na haar bezoek in familie. De gezondheid van haar vader was minder goed deze laatste tijd, waardoor meer ondersteuning en hulp nodig is. Natuurlijk heeft het bezoek van Zr. Roshni hem veel deugd gedaan en weer aangemoedigd.
  •  Zr. Valsam Jose is op weg naar India om bij haar familie te zijn omwille van de plotse en onverwachte dood van een jongere broer. Haar aanwezigheid zal ongetwijfeld een grote steun zijn voor de hele familie. De Heer moge hem de eeuwige vrede geven en troost aan de beproefde familie.


Nieuws

Eeuwige Geloften van Zr Charitine Impuhwe in Gent

Zalig feest van het Heilig Hart !


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: