EN FR
 

Recent nieuws

23 februari 2022

Zr. Lucy Jacob, Algemeen Overste, startte op 1 februari online haar canoniek bezoek aan de Ranchi Provincie. De zusters persoonlijk ontmoeten was niet mogelijk, want de situatie in India is nog heel ongunstig omwille van de Covid pandemie. De internetverbinding stelt nog wel problemen in de gemeenschappen in de dorpen.

Op 4 februari ging Zr. Marie-Louise Peeters voor haar jaarlijkse retraite naar De Bron in Lovenjoel en kwam op 12 februari met nieuwe energie terug in de gemeenschap.

20 februari 2022 was een uitzonderlijk belangrijke dag voor de hele Congregatie toen in Gent de officiële opening plaats had van de Internationale Gemeenschap Terhaegen tijdens een zinvolle gebedsviering om 15u00, georganiseerd door het provinciaal leidersteam en zusters van de Nederlandstalige Provincie. De installatie van Zr. Sushilla Toppo als overste van de gemeenschap gebeurde door Zr. Lucy Jacob.

Het was ook de gelegenheid om de relikwie van onze Stichter Pieter Jozef Triest over te brengen uit Lovendegem en te plaatsen in de kapel van het Moederhuis.

Na de gebedsdienst werd een jonge boom geplant in de tuin van Terhaegen als symbool van dit nieuwe begin in de Congregatie.

Vele zusters van de Nederlandstalige Provincie, de gemeenschap van België-Zuid en van het Generalaat namen deel aan de viering. Vermits het geheel online gestreamed werd konden vele zusters uit alle provincies, vice-provincie en regio’s het hele programma volgen. Het was een bijzondere gelegenheid om te getuigen van het ’Cor Unum Anima Una’

JPEG - 2.3 Mb

Internationale Gemeenschap Terhaegen

Klik op deze link om de foto’s te zien: Foto’s van de opening van de Internationale Gemeenschap Terhaegen

Video :

 

Zusters Angélique Dikete en Cécile Ndaya vertrokken op 23 februari naar de St.-Bernardprovincie in Congo voor de begeleiding van de provincie in het vooruitzicht van de benoeming van het nieuw leidersteam. We verzekeren hen van onze biddende steun voor dit belangrijk proces in de Provincie.

Vorige week veroorzaakte de storm “Eunice” enorme verwoestingen in Engeland en andere Westerse landen. De wind bereikte een snelheid van meer dan 150km per uur. België kreeg ook z’n deel. Ook wij in het generalaat mochten het ondervinden. Een hoge boom in de tuin werd ontworteld en kwam op andere bomen terecht. Sommige takken vielen op de tuin van onze buren – de zusters van de Carmel. De tuinmuur is beschadigd. Nu is het van belang dat alles wordt opgeruimd en dat de muur hersteld wordt.

JPEG - 3.9 MbNieuws

Eeuwige Geloften in India

Sluiting van het 125-jarig jubileum van de Provincie Pakistan


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: