EN FR
 

Nieuws uit het Generalaat

16 mei 2022

 • Zoals we in de vorige nieuwsberichten reeds meldden, bracht Zr. Lucy Jacob een bezoek aan onze zusters in de Engels-Ierse Regio en ze keerde op 7 mei terug in het generalaat. Zowel voor de zusters als voor sr Lucy was het een rijke ervaring.
 • Zr. Rosily Mathew, onze algemeen econome, ging voor de eerste keer op bezoek naar Engeland en Ierland om zich beter op de hoogte te stellen van de financiële situatie en administratie van de regio. Dit bezoek was voor haar een ruggensteun voor haar taak in de Congregatie.
 • In de geest van de synodaliteit hebben de zusters van het Algemeen Bestuur zich nog meer ingeschakeld in hun taak van begeleiding van onze zusters via hun provinciale/regionale kapittels.
  • Zr. Cécile Ndaya werkte mee met de kapittelgroep van de Gemeenschap België-Zuid, tijdens de 5 weekends van 4 april tot 7 mei 2022.
  • Zr. Angélique Dikete en Zr. Cécile Ndaya waren respectievelijk in de provincies St. Vincent de Paul en St Bernard. Beide provincies hadden hun kapittel in dezelfde periode van 20 tot 25 mei 2022.
  • Zr. Deeptika Silva is momenteel bij de zusters in Pakistan voor hun kapittel tussen 18 en 23 mei.
  • Zr. Roshni Barla is net vertrokken naar Ranshi om aanwezig te zijn op hun kapittel van 20 tot 25 mei 2022.

We voelen ons in de geest van gebed en ondersteuning met hen en met de zusters van de provincies verbonden op hun weg van onderscheiding.

 • Op zaterdag 14 mei ontving ons moederklooster in Gent een grote groep zusters van de verschillende Europese communiteiten om samen onze jubilerende zusters van 75 – 70 – 60 – 50 jaar professie te vieren. De plechtige dankviering werd gevolgd door een gezellige receptie en een heerlijk feestmaal. Er hing een blije sfeer in de lucht, eindelijk kon men elkaar weer ontmoeten en enthousiast herinneringen uit het verleden ophalen.

Klik op deze link om de foto’s te bekijken: Jubileumviering in Gent

 • Op 16 mei had de gemeenschap de vreugde Mgr Raymond Wickramasinghe, Bisschop van Galle – Sri Lanka, te onthalen, samen met zijn secretaris Fr. Ruwan. Het waren gezegende momenten, waar we samen van genoten.


Nieuws

De situatie in Sri Lanka

Nieuws uit Vietnam en Lubumbashi


Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, gelieve ons uw e-mailadres achter te laten: