FR NL
 

Nieuws van de Congregatie

IAN: Intrede in het Noviciaat, Juni 2022

Uit Vietnam traden op 27 april drie postulanten binnen en twee uit Sri Lanka op 28 april. En we wachten nog op drie anderen uit India.

Hun voorbereiding werd ingeleid op 24 juni en startte met een driedaagse retraite onder leiding van Zr Fatima Peiris. 23 juni was een dag van aanbidding in voorbereiding van het H. Hartfeest.

24 juni was een bijzondere dag. De vijf postulanten in IAN en de drie die nog zullen toekomen uit India, begonnen hun noviciaat in hun respectieve lokaliteiten

Hierbij de vijf novicen in IAN:

Hoang Thi Vuong, Tran Bich Oanh, Phan Thi Trang uit Vietnam, Niyomi Fernandez en Hiruni Livera uit Sri Lanka.

En de twee die in India wachten op hun reisdocumenten zijn: Pooja, Anjana and Christina.

 

Het was een ontgoocheling dat de twee postulanten die bestemd waren voor IAN niet naar de Filippijnen mochten reizen omwille van de beperkingen door corona.

We heten onze nieuwe novicen welkom in de Congregatie en wensen hun een mooie periode in IAN om thuis te komen in de geest van het ZLJM charisma en het verlangen om dit ook ten volle waar te maken!

Canoniek bezoek van de Algemene Overste

Zr Lucy Jacob, onze Algemeen Overste zal van 19 juni tot 15 augustus 2022 naar de Provincie St.-Vincent in Congo gaan voor haar canoniek bezoek aan onze zusters. Zr Cécile Ndaya en Zr Rosily Mathew vergezellen haar. Voor Zr Rosily is het de eerste keer om de situatie te verkennen en de zusters te helpen in hun verantwoordelijke taak op financieel vlak. We wensen hun een deugddoende ervaring.

Provinciale en Regionale kapittels 1e sessie

In voorbereiding op het Algemeen Kapittels 2023 oefenen de provincies/regio’s zich in de kapittelervaring. Momenteel startte Regio Vietnam met hun kapittel op 27 juni 2022. Zr Roshni Barla als afgevaardigde van de Algemeen Overste nam de leiding als facilitator ze wordt ook bijgestaan door Zr Kim Chi Duong als afgevaardigde van het regionaal kapittel.

In juli 2022 vertegenwoordigt Zr Angélique Dikete als facilitator de Algemeen Overste in de Regio Mali, Zr Deepthika Silva gaat naar Sri Lanka, Zr Roshni Barla gaat naar Delhi en Zr Cécile Ndaya naar Rwanda. Ook hen wensen we bemoedigende kapittels. Moge de Geest hen begeleiden.

Vakantie

Na de kapittels zullen de zusters van het Algemeen Bestuur om beurt een moment van rust en ontspanning in familie kennen (een week), ook de zusters van de gemeenschap van het generalaat. Aan ieder wensen we ook een deugddoende onderbreking.News Update

Sri Lanka current news

News from Vietnam and Lubumbashi


To be kept informed of our activities, please leave us your e-mail address :